Hammer

I Hammer er der rig mulighed for helt unikke naturoplevelser. Her finder du blandt andet Gudenåens udspring og en natur, som er formet af gletsjere og smeltevand for mere end ti tusinde år siden.

Området er også rigt på kulturhistoriske minder i form af gravhøje fra stenalderen og bronzealderen, middelalderens Hærvej med den gamle studedriverkro Koutrupgård, den gamle stampemølle, Hammer mølle og 1900-tallets formentlig første danske vandland nær kilderne.

Området er desuden rig på flora og fauna med sjældne blomster og fugle. Der findes markerede stier, hvorfra man kan opleve de smukke omgivelser til fods.

Hammer er i det hele taget aktivt område inden for friluftsliv, hvilket også kan ses i foreningslivet, hvor man bl.a. finder Hammer Jagtforening. Hammer har også Hærvejens lejrskole og naturcenteret på Koutrupgård, men er man mere til sportslige udfoldelser end naturoplevelser, er det Hammer ungdoms- og idrætsforening, man skal gå til.

Der er børnepasningsmulighed i Åle hvor børnehave og USFO er slået sammen til Åle-Hjortsvang Børneby. Har man lidt større børn, kan de gå på Åle-Hjortsvang skole fra 0. – 6. klasse, hvorefter eleverne flytter til Rask Mølle skole for at tage 7. – 9. klasse.

  • Koutrupgård
  • Sportslegeplads
  • Myllerupvej
  • Hammer kirke
  • Hærvejens Lejrskole