Juelsminde

Med den gode beliggenhed på Juelsmindehalvøen er Juelsminde ofte blevet kaldt for ”Østjyllands Skagen”. Byens charmerende gadebilleder, levende handelsliv og aktive fritidsliv gør det til et attraktivt område for børnefamilier og livsnydere.

Mange kender byen som et yndet sommer-turistmål og fra Juelsminde Havnefest, der altid finder sted i uge 28. Men Juelsminde rummer meget mere, og er et attraktivt bosætningsområde for alle generationer.

Som børnefamilie finder I gode lokale pasningsmuligheder i de to børnehuse, som rummer både børnehave og vuggestue eller blandt de lokale dagplejere.
Her er rig mulighed for at være aktiv i fritiden i aktivitetscenteret, Juelsminde Hallerne, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med bl.a. håndbold, badminton, squash, gymnastik og fodbold. Centeret byder samtidig på motionscenter, mødelokaler, scene og fredagsklub.

Er I mere til udendørsaktiviteter på vandet, er Juelsminde Sejlklub et spændende alternativ. Her er der mulighed for at afprøve roning, kajak, surfing og meget mere. Juelsminde Golfklub er med sin skønne beliggenhed, kuperet terræn og med udsigt over det sydlige Kattegat, bestemt også et besøg værd.

Juelsminde har egen ny-renoveret skole med skolegang fra 0. – 9. klasse samt et af de to 10. klassecentre i Hedensted Kommune. Skolen har etableret en naturvidenskabslinje, hvor børnene får lov til at eksperimentere med naturvidenskab, og hvor også havet spiller en rolle - klik her for info.

I midtbyen bliver du mødt af et spændende og varieret butiksliv i en hyggelig handelsatmosfære. Her finder du alt fra dagligvarer, bøger, sportstøj, interiør, børnetøj, mode m.m.

En af de helt store attraktioner er selvfølgelig lystbådehavnen, som blev kåret som årets havn i 2012 og som for nylig blev udbygget. Havnemiljøet byder, foruden de mange smukke sejlskibe, på en meget populær krabbebro og legeplads til glæde for børnene, restauranter, slagter, fiskehandler og ikke mindst to is-huse. Derudover finder du både bibliotek, apotek, lægehus og cafe i det populære lokalområde.

Juelsmindeområdet rummer boliger for en hver smag. Fra de små charmerende byhuse i gågaden, børnevenlige parcelhuskvarterer, ældre charmerende villaer, topmoderne nybyggeri til imponerende liebhaveri langs vandkanten. Står du med tanker om at bygge nyt, er der gode muligheder blandt de attraktive udstykninger ned mod vandet.

Den positive udvikling i Juelsminde støttes op af et aktivt visionsråd samt et stort sammenhold og engagement blandt borgerne. Et godt eksempel er genåbningen af Hotel Juelsminde Strand, som er lykkedes med hjælp fra en lokal arbejdsgruppe, lokale investorer og lokale sponsorater.

Er I til skønne naturoplevelser, levende handelsliv, engageret lokalbefolkning og et aktivt foreningsliv, så er Juelsminde stedet for jer.Her kan du se en film om at være turist i Juelsminde:

Du skal være opmærksom på, at YouTube sætter en eller flere cookies på din enhed, når du afspiller videoen.
  • Gågade
  • Svanedam
  • Solnedgang
  • Krabbebro
  • Stemning
  • Kystvej
  • kystvej2
  • Kystvej3