Urlev

Urlev er en lille landsby, som ligger i meget naturskønne omgivelser. Der er etableret naturstier, så man til fods kan opleve den flotte natur med både vandløb, skov og marker i området på bedste vis. Den lille landsby er kendt for lejrskolen Kollen, som ligger langt væk fra vej og støjende biler, og hvor man kan opleve naturen på tætteste hold.

I Urlev ligger også Danmarks eneste døvehøjskole Castberggård. Døvehøjskolen som også indeholder konferencecenter, job- og udviklingscenter og feriecenter har til huse i de flotte gamle bygninger, som tidligere udgjorde Urlev præstegård. Døvehøjskolens navn Castberggård er en hyldest til den danske Peter Atke Castberg (1779-1823), som blev den første forstander for det Kgl. Døveinstitut i 1807.

Som alle andre højskoler udbyder Castberggård forskellige kurser, men det specielle på denne højskole er, at alle kurser er tilrettelagt, så hørehæmmede kan få den unikke oplevelse at gå på højskole. Der er desuden kurser i tegnsprog og kurser for familier med børn med høretab.

  • Kirke
  • Bindingsværk
  • Landskab